Over Aldo

Aldo Verbruggen is een breed erkend, toonaangevend specialist op het gebied van financieel-economisch strafrecht en interne onderzoeken. Hij heeft rijke ervaring op het terrein van fraude en financieel-economisch strafrecht en heeft een ruime onderzoekservaring – zowel als officier van justitie als advocaat-onderzoeker.

Als officier van justitie specialiseerde hij zich al snel in het ondernemingsstrafrecht. Daarnaast heeft hij verschillende managementposities binnen het Openbaar Ministerie bekleed en was hij betrokken bij de oprichting van het Functioneel Parket.

Als advocaat was Aldo betrokken bij een keur van (internationale) complexe en spraakmakende fraude- en milieurechtzaken. Hij trad zowel ter zitting als in complexe schikkingsprocessen op. Zijn clientèle bestaat doorgaans uit internationale (beursgenoteerde) vennootschappen en hun bestuurders, welke hij ook adviseert en begeleiding biedt op het gebied van compliance en corporate governance.

Aldo doceert strafrecht – met het accent op financieel-economische onderwerpen – aan verschillende gerenommeerde instituten en is regelmatig een keynote speaker op seminars en congressen. Hij publiceert met enige regelmaat. Ook schreef hij samen met oud-teamleden het in 2017 door Sdu gepubliceerde praktijkcahier ‘Onderneming en strafbaar feit’, waarin alle essentiële onderwerpen behandeld worden die aan de orde komen indien de onderneming zich geconfronteerd ziet met strafbare feiten, zij het als verdachte, slachtoffer of derde partij.
Hij geldt op zijn vakgebied, in het bijzonder het terrein van corruptie, als opinieleider.

Aldo zet zich in voor verschillende charities. Zo is hij voorzitter van Stichting Friends for Life, een organisatie die Keniaanse jongeren voorziet van studiebeurzen. Aldo is tevens lid van de CR & Anti-Corruptie commissie van de International Chamber of Commerce (ICC), redacteur van het Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving (TvBS&H) en lid van de Human Rights Watch International Justice Circle.

Chambers:
“excellent”, “impressive court manner”, “amazing criminal lawyer” (2019)
“commercial awareness and effectiveness”, “service-oriented approach”, “he is flexible and really committed to his clients(2018)”

Legal 500:
“a strong influencer”, “offers very practical advice, is knowledgeable in his space and responsive”

Who’s Who Legal:
“extensive experience advising clients on internal investigations and regulatory enforcement issues.”

“Aldo is very active in the investigations scene. (2021)”

“He is simply excellent at representing corporates and individuals. (2021)”

“Aldo is a highly intelligent practioner.(2021)”

Aldo Verbruggen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het specialisme strafrecht.
Deze registratie verplicht Aldo om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Lees meer over de mensen achter Lumen Lawyers